April u bioskopima u znaku velikih glumačkih i rediteljskih imena

Sa poznatim glumačkim i rediteljskih imenima poput Monike Beluči, Penelopom Kruz i Paolom Vircijem, ali i domaćim zvezdama i zvezdama regiona među kojima su Branka Katić, Boris Isaković, Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović i dr. počinje aprilski niz prikazivanja filmova, različitih svetskih kinematografija i žanrova, saopštavaju iz MCF-a.

Film „Osam planina“ (The Eight Mountains) snimljen po istoimenom bestseleru pisca Paola Konjetija, a u režiji belgijskih reditelja Feliksa van Greningena i Šarlote Vandermerš, koji je na Kanskom filmskom festivalu dobio nagradu žirija, naći će se od četvrtka, 6. aprila na repertoaru domaćih bioskopa.

„Osam planina“ je priča o prijateljstvu, o deci koja postaju odrasli muškarci i koji pokušavaju da izbrišu tragove svojih očeva. Oni se, kroz preokrete koje prave uvek na kraju vraćaju svojim kućama.
Bruno ostaje veran svom rodnom mestu, dok je Pjetro taj koji odlazi i vraća se. Njihovi susreti podsećaju ih na njihovo poreklo, puštajući da se njihove sudbine odvijaju, dok otkrivaju šta znači biti prijatelj, za ceo život.

Od autor poznate animirane franšize „Ledeno doba“ Džerija Svoloua (Gerry Swallow) i reditelja Vasilija Ravenskog (Vasily Rovensky) 13. aprila na velikom platnu zaživeće sinhronizovana animacija „Mačke u muzeju“, o ekipi mačaka koja, od nepoželjnih glodara čuva elitnu muzejsku postavku. Problem se javlja kada se između mladog mačka Vinsenta i obožavaoca umetničkih dela, miša Morisa, uspostavi veliko prijateljstvo.

Istog dana, 13. aprila u bioskope kreće sa prikazivanjem film reditelja Paola Vircija „Suša“ (Dry) koji je na filmskom festivlu u Veneciji ovenčan Passineti nagradom za najbolji film, a kod nas je prikazan na nedavno završenom 51. FEST-u.

Tri godine je prošlo i kiše još uvek nema. Rim je presušio i nedostatak vode promenio je njegov način života. U gradu koji je preplavljen žeđu i restrikcijama, kreće se soj ljudi mladih i starih, uspešnih i marginalizovanih, žrtava i okrutnih. Svi su oni deo istog okruženja i svi tragaju za spasenjem.

O filmu, u kojem jednu od uloga tumači poznata glumica Monika Beluči američki portal „Deadline“ piše da je reditelj Paolo Virci snimio sjajan film specifičnog žanra koji okuplja jaku glumačku ekipu, sa pričama koje se preklapaju, predstavljajući u satiričnom duhu društvene prilike.

Filmovi „Neizmernost“ (L’immensita) i „Broker“ (Broker) prikazivaće se u bioskopima od 20. i 27. aprila, a regionalni film „Praznik rada“ Pjera Žalice, koji je prikazan na nedavno završenom 51. FEST-u, naći će se poslednjeg četvrtka u aprilu, (27.4.) na repertoaru.

Nakon deset godina u Nemačkoj, Armin u gluvoj noći dolazi u Bosnu. Prvomajski su praznici, tek je oženjen, želi da iznenadi oca Fudu. Nema ga kod kuće. Komišija kaže: uhapsiše Fudu, ko zna zašto. U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi saznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

Film predstavlja veliku koprodukciju – Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Srbije i Crne Gore.Glavne, a uloge u filmu tumače: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović…

Izvor: Naxi Media Mix-MCF PR
Foto: Bigstock- XArtProduction

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.