15. Кustendorf odložen za maj

Međunarodni filmski i muzički festival Кustendorf, koji je bio zakazan za 22. januar kao događaj sa gostima i pred publikom, zbog najnovijeg rasta infekcije Кovidom 19, i to njegovom veoma zaraznom omikron varijantom, odlaže se za nekoliko meseci.

Кako je festival Кustendorf posvećen okupljanju filmskih stvaralaca iz celog sveta i oslanja se na neposredne susrete umetnika i posetioca festivala, odlučeno je da se festival odloži za period kada zdravstvena situacija u zemlji i svetu bude stabilnija. Odluka je bila teška, ali smatramo da u sadašnjim epidemiološkim uslovima, sa porastom broja zaraženih, kako u Srbiji tako i u čitavom svetu, ne bi bilo bezbedno organizovati susret više stotina filmskih stvaralaca, umetnika, zaposlenih, volontera, prijatelja i ljubitelja filma. Takođe, stalne promene pravila i propisa koji se odnose na putovanja i karantin, u različitim zemljama iz kojih dolaze naši gosti, pretile su da nam onemoguće da organizujemo Кustendorf 2022, onako kako je zamišljen.

Verujemo da će se situacija popraviti, i nameravamo da organizujemo ovogodišnji Кustendorf sa planiranim i najavljenim gostima u maju ove godine.

Svima želimo dobro zdravlje i nadamo se da ćemo se videti na proleće u Mećavniku, navodi se u zvaničnom saopštenju.

 

Izvor: Naxi Media Mix – Kustendorf PR
Foto: Naxi Media Mix- Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.